Kolagen do picia
Kolagen do picia

Aktualizacja: 12 października 2020

Ciasto kruche ze śliwkamiCiasto kruche ze śliwkami to szybki i łatwy sposób na pyszną przekąskę między posiłkami. Do jego przygotowania nie są wymagane duże umiejętności kulinarne, a robione według przepisu zawsze wychodzi idealne. Dlatego warto skusić się na przygotowanie tego rodzaju ciasta.

Ciasto kruche ze śliwkami – przepis

  • mąka kukurydziana (3/4 szklanki)
  • skrobia ziemniaczana (2 łyżki)
  • mąka ryżowa (1/3 szklanki)
  • masło (około pół kostki – 125 g)
  • cukier brązowy (2-3 łyżki)
  • śliwki

Sposób przygotowania

  1. Z mąki, masła i cukru zagnieść ciasto.
  2. Tak przygotowane ciasto włożyć na 30 minut do lodówki.
  3. Umyć śliwki, wypestkować i przekroić na pół.
  4. Wysmarować blaszkę do tartej i położyć papier do pieczenia.
  5. Po upływie czasu wyciągnąć ciasto z lodówki.
  6. Kawałek ciasta odciąć i zostawić na kruszonkę.
  7. Rozwałkować ciasto na wcześniej przygotowanym papierze do pieczenia.
  8. Ułożyć śliwki skórką do dołu.
  9. Śliwki posypać pozostawionym wcześniej, rozkruszonym kawałkiem ciasta.
  10. Piec w piekarniku około 35-45 minut w temperaturze około 180 stopni Celsjusza.

Smacznego!

Polecane produkty

Olej z czarnuszki w kapsułkach 100% naturalny
Czarnuszka siewna (łac. Nigella sativa) to oryginalny, jakości premium produkt wykazujący wiele właściwości. Wykorzystywany jest m.in. przy zmienionej chorobowo skórze. Działa antygrzybicznie, przeciwwirusowo, antyalergicznie, przeciwwrzodowo, …
Zobacz tutaj ...
Bio olej z czarnuszki w płynie 100% naturalny
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno, dzięki swoim właściwościom może pomóc w zwalczaniu wszelkiego rodzaju zmian skórnych. Chroni komórki organizmu przed wolnymi rodnikami co powoduje, że skóra wygląda młodziej …
Zobacz tutaj ...
Zioła i leczenie naturalnymi sposobami
Zioła i leczenie naturalnymi sposobami