Aktualizacja: 14 marca 2022
Czynnik wzrostu Chlorelli (CGF) czyni Chlorellę bardzo przydatną w rozwoju dzieci i utrzymaniu zdrowia w starszym wieku. Dodatkowo okazuje się skuteczna w leczeniu ran oraz inicjowaniu poprawy tam gdzie została zahamowana przez choroby lub zwyrodnienia takie jak choroba Alzheimera, rwa kulszowa, porażenie mózgowe, skleroza, napady, niepokoje i inne zaburzenia układu nerwowego.
Spis treści
Czynnik wzrostu Chlorelli (CGF)
Zdolność naprawy komórek nerwowych w ciele człowieka jest jedną z najbardziej spektakularnych właściwości leczniczych Chlorelli. Ludzie cierpiący na zwyrodnieniowe zaburzenia układu nerwowego stwierdzali pozytywne rezultaty użycia Chlorelli. Jest to duża zasługa czynnika wzrostu Chlorelli, aktywującego wrodzone umiejętności odbudowy i naprawy komórek nerwowych, który można znaleźć w jądrach cząsteczek Chlorelli.
Szkoda, że więcej badań nie jest prowadzonych w tej materii, ponieważ Chlorella reprezentuje ekscytującą i obiecującą dziedzinę badań suplementów diety. Jeżeli substancje zwane phytochemicals znalezione w tej prastarej roślinie mogą rzeczywiście pomóc człowiekowi odbudowywać komórki nerwowe, to do jakich innych nadzwyczajnych zastosowań można wykorzystać Chlorellę. Czy może pomóc przy urazach rdzenia kręgowego, udarach mózgu? Czy może zapobiegać chorobie Alzheimera u pacjentów z wysokim ryzykiem?
Więcej na temat właściwości Chlorelli opisujemy w artykule: Chlorella i jej zalety.
Niestety te pytania pozostają jeszcze bez odpowiedzi, a ponieważ nie można opatentować Chlorelli, żadna firma farmaceutyczna nie jest zainteresowana sponsorowaniem badań koniecznych, aby na nie odpowiedzieć. Dzięki temu konsumenci mogą ją nabyć gdziekolwiek, a firmy farmaceutyczne nie mają jak kontrolować rynku i tym samym czerpać zysków z jej sprzedaży.
Co robić?
Na dzień dzisiejszy najlepsze co możemy zrobić to ewidencjonowanie przypadków uzyskiwania pozytywnych wyników jej działania. Jest to bardzo istotnie, bo daje nam obietnicę leczenia zaburzeń psychicznych siejących spustoszenie w nowoczesnym społeczeństwie.
W krajach rozwiniętych gdzie brak składników odżywczych ma miejsce jako rezultat nadmiernego oczyszczania żywności, przesycenia produktami pochodzenia zwierzęcego, mikroalgi takie jak Spirulina, zielono-niebieski glon Aphanizomenon flos-aquae i Chlorella w połączeniu ze zdrową żywnością pochodzenia roślinnego, pomagają w leczeniu wielu powszechnych zaburzeń układu nerwowego i chorób mózgu.
– Leczenie zdrową żywnością – Paul Pitchford
Rozdział 15: Redukcja apetytu.
Chlorella w bardzo dokładny sposób oczyszcza organizm, pomaga w likwidacji zaparć, wspiera budowanie naturalnej odporności, wspomaga odmładzanie organizm, przyspiesza regenerację uszkodzonych tkanek, poprawia kondycję organizmu, dodaje sił witalnych, …
Zobacz tutaj ...
Chlorella posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne nie wpływając przy tym na florę fizjologiczną. Bardzo dokładnie usuwa toksyny z organizmu ...
Zobacz tutaj ...
Zostaw komentarz