Czy można spożywać spirulinę i chlorellę jednocześnie?
Spirulina i Chlorella to naturalne produkty, które oferują szerokie możliwości zdrowotne, a wiele z nich sumuje się gdy spożywane są one równolegle. Jest to jeden z powodów, dla którego warto spożywać te dwie algi w odpowiednich ilościach. Jako ogólna zasada, powinno przyjmować się Spirulinę i Chlorellę w stosunku 2:1. Innymi słowy, jeśli spożywasz 10 gram Spiruliny dziennie, jedz 5 gram Chlorelli.
Koniec z dietetyczną manią
Koniec z restrykcyjną dietą to w rzeczywistości pierwszy krok do zdrowego i efektywnego odchudzania. Z ręką na sercu - ile rożnych diet już wypróbowaliście? Jedną, [...]
Spirulina platensis
Algę spirulina określa się, nieco poetycko, jako "mleko Matki Ziemi" z uwagi na niezwykle wysokie stężenie bardzo rzadkiego kwasu gammalinolenowego, ale też "zielonym mięsem", z powodu niespotykanie wysokiego udziału wysokowartościowego białka
Zdrowosci.pl – sklep partnerski Spirulina.pl
Sklep Zdrowosci.pl oferuje produkty firmy Natura Vitalis, Aura Herbals, Febico, Kenay AG. Są to wysokiej jakości naturalne suplementy diety mające na celu utrzymanie i poprawę zdrowia organizmu. Zapraszamy!
Koszt spożywania suplementów
Określenie „lek” oznacza związek chemiczny wykorzystywany do diagnozy, leczenia czy zapobiegania chorobom u ludzi i zwierząt. Ich sposób działania powoduje, że wirusy odpowiedzialne za różnego rodzaju stany zapalne są niszczone w połączeniu z pewnymi składnikami leków.
Jaką spirulinę kupić?
Wybór odnośnie opakowania spiruliny, które najbardziej by nam odpowiadało zależy nie tylko od kwoty jaką jesteśmy w stanie zapłacić jednorazowo. Innymi czynnikami, które mogą wpłynąć na decyzję jest koszt jednostkowy na pojedynczą drażetkę, o czym zostanie dokładniej napisane w tym artykule.
Suplementy na zdrowie
Żyjemy w pośpiechu, mało śpimy, coraz więcej pracujemy. Błahe sprawy częściej wytrącają nas z równowagi. Do tego po raz kolejny dopadł nas katar. Dlaczego tak się dzieje i czy można temu zapobiec?
Chlorella
Chlorella to słodkowodna alga o działaniu oczyszczającym. Ponadto jest bogatym źródłem witamin i minerałów o szerokich właściwościach, mających wpływ na nasz organizm i zdrowie. Z tego powodu warto jest ją włączyć do codziennej diety. Przyjrzyjmy się tej cennej roślinie nieco bliżej.
Nie wpadnijcie w insulinową pułapkę
Insulina to niezwykle ciekawy hormon. Natura stworzyła przed milionami lat instrukcję obsługi procesu naszej przemiany materii. Przed dwustoma laty zapoznaliśmy ten proces z cukrem, potem [...]
Zdrowe jedzenie
Aby wspomóc produkcję hormonów "pożeraczy" tłuszczy polecamy Wam śniadania bogate w białko: plaster zimnej pieczeni, chuda szynka, twaróg i/lub tofu. Do tego trochę kwaśnych owoców: kiwi, owoce cytrusowe, czarne porzeczki lub jabłka. Kawę lub herbatę możecie wypić z mlekiem, ale bez cukru (słodzik jest dozwolony).
Koncert hormonów
W ciągu 24 godzin, w dzień i noc, nasz mechanizm przemiany materii produkuje różne hormony w różnych ilościach. W uproszczony sposób można następująco przedstawić ten proces: wczesnym rankiem produkowane są duże ilości hormonu ACTH (adrenokortykotropina), w południe noradrenaliny, później więcej adrenaliny, a po obiedzie glukagon.
Naturalne hormony w służbie wymarzonej sylwetki
Pytanie, które nasuwa się teraz jest następujące: jak aktywować geny szczupłości? Odpowiedź brzmi: przy pomocy hormonów szczupłości, naturalnych dla naszego ciała. Tak - dobrze przeczytaliście. Magiczne słowo, które jest drogą do ładnego i atrakcyjnego wyglądu to hormony. Każdy je posiada. Tylko, że każdy posiada indywidualny klucz, potrzebny do uwolnienia komórek tłuszczowych.
Z natury szczupły
Przyjrzyjmy się jeszcze raz królestwu zwierząt. Czy zwierzęta żyjące dziko na łonie natury są otyłe? Nie. Matka Natura stworzyła przez 2-3 miliardy lat tysiące gatunków zwierząt, od małej mrówki do żyrafy. Żadne z nich nie jest otyłe. Powód: dzikie zwierzęta jedzą tylko naturalne pożywienie zawierające właściwe substancje, pozwalające utrzymać szczupłą sylwetkę. Nie mogłoby być inaczej, ponieważ żadne zwierzę z nadwagą nie miałoby szansy na przeżycie na wolności.
Zalety spiruliny
Naukowcy na całym świecie prowadzą badania dotyczące właściwości algi Spirulina. W wyniku dotychczasowo przeprowadzonych udowodniono działanie Spiruliny i jej pozytywny wpływ w przypadku wielu schorzeń. Jest bardzo interesującą rośliną, ponieważ zawiera prawie 4000 różnych związków takich jak witaminy, minerały czy też inne substancje odżywcze. Należy jednak pamiętać, że zdarzały się przypadki, w których nie stwierdzono jednoznacznie, który jej składnik przyczynił się do ustąpienia objawów. Jest to główny powód, trwających w dalszym ciągu, wielu badań na całym świecie.
Czarny Kminek
Czarny kminek (czarnuszka siewna, łac. Nigella Sativa) jest znana od co najmniej pięciu tysięcy lat, szczególnie w Azji południowej i Afryce Północnej. To roślina jednoroczna [...]
Sklep.spirulina.pl – sklep partnerski Spirulina.pl
Sklep Spirulina.pl to internetowy sklep z naturalnymi suplementami diety. Dzięki produktom znajdującym się w naszej ofercie, utrzymanie zdrowia to czysta formalność. Jak to jest możliwe?
Dlaczego Spirulina jest nazywana super pożywieniem?
Spirulina często nazywana jest super pożywieniem (ang. superfoods), ponieważ charakteryzuje się dużo większą koncentracją substancji odżywczych niż jakiekolwiek inne pożywienie. Dzięki temu jej regularna suplementacja korzystnie [...]
Czy Spirulina zawiera minerały jonowe i koloidalne?
Spirulina jest popularnym suplementem diety, który zawiera nie tylko witaminy, antyoksydanty i białka, ale również minerały czy błonnik. Normalne jedzenie może być ubogie lub nie [...]
Spirulina jako najbardziej wydajne pożywienie na świecie?
Spirulina oceniana jest jako wydajne pożywienie, gdyż zawiera więcej pożywienia na akr niż jakakolwiek inna żywność. Poprzez wprowadzenie jej do naszej diety, stajemy się częścią [...]
Jedz wolniej i nie w fast foodach
Kolejny argument aby nie jeść w fast foodach. Naukowcy z Japonii przebadali ok. 3 tys. osób i stwierdzili , że ludzie jedzący w pośpiechu, są bardziej narażeni na wystąpienie insulinooporności, która prowadzi do cukrzycy typu 2.