Aktualności

Aktualności2020-07-09T18:23:37+02:00
2402, 2010

Co to jest spirulina?

24 lutego, 2010|Spirulina Platensis|

Osoby wprowadzające do życia zdrowe rozwiązania oraz decydujące się na bezpieczną i kompleksową suplementację mogą zadawać pytania, czym jest Spirulina. Pojęcie to bowiem przewija się [...]

2402, 2010

Czy można spożywać spirulinę i chlorellę jednocześnie?

24 lutego, 2010|Spirulina Platensis|

Spirulina i Chlorella to naturalne produkty, które oferują szerokie możliwości zdrowotne, a wiele z nich sumuje się gdy spożywane są one równolegle. Jest to jeden z powodów, dla którego warto spożywać te dwie algi w odpowiednich ilościach. Jako ogólna zasada, powinno przyjmować się Spirulinę i Chlorellę w stosunku 2:1. Innymi słowy, jeśli spożywasz 10 gram Spiruliny dziennie, jedz 5 gram Chlorelli.

1602, 2010

Koniec z dietetyczną manią

16 lutego, 2010|Dieta|

Koniec z restrykcyjną dietą to w rzeczywistości pierwszy krok do zdrowego i efektywnego odchudzania. Z ręką na sercu - ile rożnych diet już wypróbowaliście? Jedną, [...]

1602, 2010

Spirulina platensis

16 lutego, 2010|Spirulina Platensis|

Algę spirulina określa się, nieco poetycko, jako "mleko Matki Ziemi" z uwagi na niezwykle wysokie stężenie bardzo rzadkiego kwasu gammalinolenowego, ale też "zielonym mięsem", z powodu niespotykanie wysokiego udziału wysokowartościowego białka

1102, 2010

Koszt spożywania suplementów

11 lutego, 2010|Wskazówki zdrowotne|

Określenie „lek” oznacza związek chemiczny wykorzystywany do diagnozy, leczenia czy zapobiegania chorobom u ludzi i zwierząt. Ich sposób działania powoduje, że wirusy odpowiedzialne za różnego rodzaju stany zapalne są niszczone w połączeniu z pewnymi składnikami leków.

1102, 2010

Jaką spirulinę kupić?

11 lutego, 2010|Spirulina Platensis|

Wybór odnośnie opakowania spiruliny, które najbardziej by nam odpowiadało zależy nie tylko od kwoty jaką jesteśmy w stanie zapłacić jednorazowo. Innymi czynnikami, które mogą wpłynąć na decyzję jest koszt jednostkowy na pojedynczą drażetkę, o czym zostanie dokładniej napisane w tym artykule.

1102, 2010

Suplementy na zdrowie

11 lutego, 2010|Wskazówki zdrowotne|

Żyjemy w pośpiechu, mało śpimy, coraz więcej pracujemy. Błahe sprawy częściej wytrącają nas z równowagi. Do tego po raz kolejny dopadł nas katar. Dlaczego tak się dzieje i czy można temu zapobiec?

1102, 2010

Chlorella

11 lutego, 2010|Chlorella|

Chlorella to słodkowodna alga o działaniu oczyszczającym. Ponadto jest bogatym źródłem witamin i minerałów o szerokich właściwościach, mających wpływ na nasz organizm i zdrowie. Z tego powodu warto jest ją włączyć do codziennej diety. Przyjrzyjmy się tej cennej roślinie nieco bliżej.

1102, 2010

Zdrowe jedzenie

11 lutego, 2010|Dieta|

Aby wspomóc produkcję hormonów "pożeraczy" tłuszczy polecamy Wam śniadania bogate w białko: plaster zimnej pieczeni, chuda szynka, twaróg i/lub tofu. Do tego trochę kwaśnych owoców: kiwi, owoce cytrusowe, czarne porzeczki lub jabłka. Kawę lub herbatę możecie wypić z mlekiem, ale bez cukru (słodzik jest dozwolony).

1102, 2010

Koncert hormonów

11 lutego, 2010|Dieta|

W ciągu 24 godzin, w dzień i noc, nasz mechanizm przemiany materii produkuje różne hormony w różnych ilościach. W uproszczony sposób można następująco przedstawić ten proces: wczesnym rankiem produkowane są duże ilości hormonu ACTH (adrenokortykotropina), w południe noradrenaliny, później więcej adrenaliny, a po obiedzie glukagon.

1002, 2010

Naturalne hormony w służbie wymarzonej sylwetki

10 lutego, 2010|Dieta|

Pytanie, które nasuwa się teraz jest następujące: jak aktywować geny szczupłości? Odpowiedź brzmi: przy pomocy hormonów szczupłości, naturalnych dla naszego ciała. Tak - dobrze przeczytaliście. Magiczne słowo, które jest drogą do ładnego i atrakcyjnego wyglądu to hormony. Każdy je posiada. Tylko, że każdy posiada indywidualny klucz, potrzebny do uwolnienia komórek tłuszczowych.

1002, 2010

Z natury szczupły

10 lutego, 2010|Dieta|

Przyjrzyjmy się jeszcze raz królestwu zwierząt. Czy zwierzęta żyjące dziko na łonie natury są otyłe? Nie. Matka Natura stworzyła przez 2-3 miliardy lat tysiące gatunków zwierząt, od małej mrówki do żyrafy. Żadne z nich nie jest otyłe. Powód: dzikie zwierzęta jedzą tylko naturalne pożywienie zawierające właściwe substancje, pozwalające utrzymać szczupłą sylwetkę. Nie mogłoby być inaczej, ponieważ żadne zwierzę z nadwagą nie miałoby szansy na przeżycie na wolności.

1002, 2010

Zalety spiruliny

10 lutego, 2010|Spirulina Platensis|

Naukowcy na całym świecie prowadzą badania dotyczące właściwości algi Spirulina. W wyniku dotychczasowo przeprowadzonych udowodniono działanie Spiruliny i jej pozytywny wpływ w przypadku wielu schorzeń. Jest bardzo interesującą rośliną, ponieważ zawiera prawie 4000 różnych związków takich jak witaminy, minerały czy też inne substancje odżywcze. Należy jednak pamiętać, że zdarzały się przypadki, w których nie stwierdzono jednoznacznie, który jej składnik przyczynił się do ustąpienia objawów. Jest to główny powód, trwających w dalszym ciągu, wielu badań na całym świecie.

Przejdź do góry